Samen Thuis

Lichtpuntjes

Kerkviering juli 2020 'Helemaal anders'

De kerkviering van juli door Ronald en Albert-Jan.
Muziek en liedjes: Herma, Marja en Joanne.
Film: Ad.
Met de vertrouwde woorden en liedjes.
Over 'helemaal anders'.
Hoe word je helemaal anders?
Ronald probeert het uit...

Kerkviering juli 2020 ‘Helemaal anders’

Albert-Jan vertelt: Volhouden

We krijgen langzaam weer meer vrijheid, de dagcentra gaan voorzichtig open en er mag weer een beetje bezoek komen. Het mag allemaal niet te snel om te voorkomen dat er weer mensen ziek worden. We moeten volhouden. Dat is soms best moeilijk.

Kerkviering Pinksteren mei 2020

De Pinksterdienst door Ronald en Albert-Jan. Muziek en liedjes door Herma, Marja en Joanne. Film gemaakt door Ad.

kerkviering Pinksteren

Kerkviering 17 mei 2020

Donderdag 21 mei is het 'Hemelvaartsdag'. Wat is dat nu weer? Ronald en Albert Jan vertellen er meer over in deze nieuwe kerkviering die gaat over 'Hemelvaart'. Joanne, Marja en Herma maken weer prachtige muziek. Dus kijken maar!

Kerkviering 17 mei 2020

Albert-Jan vertelt: hoop

Als je denkt dat het altijd zo zal blijven en het niet meer goed komt dan is er zo iets als 'hoop' maar wat is dat precies en hoe doe je dat?

Albert-Jan vertelt: hoop

Ronald vertelt: trappen en sturen

Je wil doen wat je kan, ook als het niet zo makkelijk is. En natuurlijk wil iedereen, juist in deze tijd z'n best doen, maar het lukt gewoon niet altijd in je eentje. Vaak gaat het beter met z'n tweeën. Bijvoorbeeld op de duofiets. De één trapt, de ander stuurt.

Lichtpuntjes: trappen en sturen

Albert Jan vertelt: vrij zijn

We zijn trots op ons land met Koningsdag. We herdenken de mensen die daar hun leven voor hebben gegeven op dodenherdenking en vieren de vrijheid op 5 mei. Maar wat is dat eigenlijk, vrij zijn? Albert-Jan vertelt.

Albert-Jan vertelt, vrij zijn

Albert-Jan vertelt: de Emmausgangers

Pasen is alweer voorbij maar toch geeft dit verhaal vertelt door Albert-Jan goeie moed als je het even niet meer ziet zitten.

kerkviering 19 april 2020

Vrijwilliger Ad van der Linde maakt al eerder een film van de kerkviering van Ons Tweede Thuis rond Pasen. Dit is deel 2

kerkdienst van 19 april 2020

Albert-Jan vertelt: wees maar niet bang

Albert-Jan Treur en Ronald van der Kruk zijn de pastoraal werkers van Ons Tweede Thuis. In de serie 'lichtpuntjes' vertellen zij verhalen. Dit keer vertelt Albert-Jan iets waar hij eerst eens goed over moest nadenken. Over dat je bang kan zijn in deze onzekere tijden.

Albert-Jan vertelt: wees maar niet bang

Paasdienst Ons Tweede Thuis 2020

Vrijwilliger Ad van der Linde maakte een film van de Paasdienst van Ons Tweede Thuis: "Het is weer Pasen. Het feest van het nieuwe leven; Jezus is opgestaan. Jammer genoeg kunnen we niet bij elkaar komen voor een Paasviering, maar... thuis kijken kan wel. Kijk je mee? Ronald leest het Paasverhaal en Albert Jan vertelt over Licht dat nooit meer uitgaat. Je kunt ook de bekende liedjes meezingen. Marja, Herma en Joanne maken daarbij voor ons muziek. Binnenkort kun je ook kijken naar het vervolg op deze viering. Dan horen we hoe dit verhaal verder gaat." (de film duurt 20 minuten)

Paasdienst Ons Tweede Thuis 2020

Het verhaal van de drie kaarsjes

Albert-Jan Treur en Ronald van der Kruk zijn de pastoraal werkers van Ons Tweede Thuis. In de serie 'lichtpuntjes' vertellen zij verhalen. In de tijd rond Pasen, een tijd van feest en licht, vertelt Ronald 'het verhaal van de drie kaarsjes'.