Samen Thuis

Allerlei leuke activiteiten

Samen Thuis > Activiteiten > Feestdagen > 4 & 5 mei > Activiteiten > Allerlei leuke activiteiten

4 en 5 mei Denkboek

Dit leuke boekje kun je uitprinten.

Het staat boordevol informatie en leuke opdrachten om te doen.

Kijk hiernaast naar het introductiefilmpje van het 4 en 5 mei Denkboek met de ambassadeurs van de vrijheid.

Veel lees en doe plezier!

Podcast luisteren: op houten banden

Op houten banden is de eerste podcast voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het verhaal in de podcast gaat over de bevrijding van Nederland in 1944-1945.

De 15-jarige Leendert woont in Zeeland en maakt mee hoe Terneuzen in 1944 bevrijd wordt. Nu zal heel Nederland wel snel bevrijd zijn! Maar de bevrijding verloopt niet zo soepel als iedereen hoopt. De Duitse bezetter geeft de strijd niet zomaar op.

Intussen krijgt Leendert een bijzondere opdracht. De geallieerden hebben ontdekt dat er een verrader in Groningen zit, die de plannen voor de bevrijding daar kan dwarsbomen. Leendert moet op de fiets naar Groningen, om de verzetsmensen daar te waarschuwen. Leendert gaat op weg. Maar hij weet nog niet wat hij allemaal tegen zal komen. Lukt het Leendert de verrader te ontmaskeren? En hoe verloopt ondertussen de bevrijding van Nederland?

Klik hier voor de website van 4 en 5 mei zie je via welke manier je de postcast kan beluisteren. Dit kan je doen door een app. Er zijn verschillende apps die het verhaal laten horen. Kies een app uit die je al hebt. Als je de app nog niet hebt, kun je die downloaden. Vraag hiervoor hulp als je dat nodig hebt.

Bij elk verhaal hoort ook een werkblad. De werkbladen kan je via de links hieronder downloaden.